Samusocial

| Samusocial helpt daklozen op straat.

Samusocial activeert hitteplan voor Brusselse daklozen

© Belga
24/06/2019

De Brusselse daklozenorganisatie Samusocial heeft maandag naar aanleiding van de hittegolf het "Hitteplan voor dakloze personen" geactiveerd. Dat bevestigt Samusocial aan Belga. Dankzij een gift van Nestlé kan Samusocial deze zomer op 20.000 waterflesjes rekenen om uit te delen.

Het hitteplan van Samusocial richt zich op alle mensen die op straat leven, maar heeft bijzondere aandacht voor oudere personen die extra vocht moeten opnemen, voor daklozen met geestelijke gezondheidsproblemen die niet beseffen dat ze water moeten drinken en voor daklozen onder invloed die het risico lopen om uitgedroogd te raken.

"Er is overdag altijd minstens een team op pad om te zoeken naar de meest kwetsbare mensen en hen water te geven. En 's nachts is er ook een shift voorzien", zegt Marie-Anne Robberecht, woordvoerster van Samusocial. In 2018 kampte Samusocial in de nasleep van het schandaal rond de organisatie nog met een tekort aan waterflesjes. Multinational Nestlé sprong toen in de bres met 21.000 waterflesjes en doet dat dit jaar opnieuw met 20.000 flessen.

"We verdelen ook plannetjes met daarop waterfonteinen en sanitaire voorzieningen" vertelt Robberecht. Het plan "Brusselse Drinkwaterfonteinen en gratis toiletten" werd opgesteld door vzw Straatverplegers en werd dit jaar vernieuwd. Het is gratis op te vragen bij de vzw en wordt via flyers en affiches verspreid, onder meer in de Brusselse metro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , hittegolf , daklozen , Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni