Samusocial ontslaat 31 mensen

© PhotoNews

Daklozenorganisatie Samusocial zet een dertigtal mensen aan de deur. Dat meldt de socialistische bediendevakbond BBTK en wordt bevestigd door Samusocial.

26 werknemers met een contract van onbepaalde duur worden ontslagen en 5 contracten van beperkte duur worden niet verlengd niet te verlengen vanaf 30 juni. De beslissing werd donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt, zegt BBTK-vakbondssecretaris Yves Dupuis.

Stopzetting subsidies

De maatregel is een rechtstreeks gevolg van de beslissing van de federale regering om de opvang van migranten voor rekening van Fedasil, het overheidsagentschap verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers, in Neder-Over-Heembeek niet langer te subsidiëren.

De regering besliste op 24 maart om de opvangcapaciteit te verminderen door 6.454 plaatsen in collectieve centra - 250 in Neder-Over-Heembeek - en individuele huisvesting door de OCMW's te sluiten.

'Betreuren ontslagen'

De woordvoerster van Samusocial laat weten dat de organisatie de ontslagen betreurt. "We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen over te plaatsen naar een andere dienst," dat is helaas niet voor iedereen gelukt," klink het. 

'Werknemers slachtoffer gebrek aan samenhang'

De vakbond betreurt dat er donderdag geen lid van de raad van bestuur aanwezig was op de bijzondere ondernemingsraad, gezien het belang van de aankondiging. "Ondanks de beloften van politieke mandatarissen in dit dossier, zijn het eens te meer de werknemers van Samusocial die de gevolgen moeten dragen van het gebrek aan samenhang van het federale en gewestelijke niveau," betreurt BBTK.

Bij Samusocial werken momenteel zo'n 300 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?