Samusocial over diefstal opvangcentra: 'Kunnen daar weinig aan doen'

© PhotoNews

Diefstal is de belangrijkste reden waarom daklozen ’s nachts niet naar een opvangcentrum van Samusocial willen gaan. "Wij zijn daarvan op de hoogte, maar kunnen daar weinig aan doen", klinkt het bij de daklozenorganisatie. "Lockers zijn praktisch niet haalbaar."

Door het koude vriesweer, voorzag Samusocial vorige week nog extra bedden in de opvangcentra voor daklozen. Toch zijn er nog altijd mensen die liever op straat slapen, dan in een opvangcentrum. “Ik heb daar een keer geslapen. De volgende dag, waren mijn schoenen weg”, getuigde een dakloze man gisteren nog aan BRUZZ.

Diefstal blijkt de belangrijkste reden te zijn waarom sommige daklozen toch liever op straat slapen, zelfs bij winterse temperaturen tot -7 graden. “Wij zijn daarvan op de hoogte, maar kunnen daar weinig aan doen”, reageert Marie-Anne Robberecht, de woordvoerster van Samusocial aan BRUZZ.

Lockers plaatsen in de opvangcentra acht de organisatie onmogelijk, om praktische en financiële redenen. “In sommige centra zitten we met 400 daklozen. Kastjes zijn te duur en praktisch niet haalbaar.” De daklozen zijn dus zelf verantwoordelijk voor de spullen die zij meenemen naar de nachtopvang.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?