Samusocial vangt elke nacht ongeveer duizend mensen op

© PhotoNews
| Iedereen die onderdak vroeg tijdens de koudegolf afgelopen week, kon worden opgevangen, aldus Samusocial.

Sinds het laatste opvangcentrum van Samusocial op 23 februari in Brussel de deuren opende, zijn elke nacht tussen 950 en 1.050 mensen in zo'n centrum opgevangen, in het kader van regionale winterplan in Brussel. Dat is maandag vernomen bij de vzw die steun biedt aan daklozen in Brussel.

Iedereen die onderdak vroeg tijdens de koudegolf afgelopen week, kon worden opgevangen, aldus Samusocial. Verschillende ploegen stonden ook mensen bij die niet naar een centrum wilden gaan, en bekeken in welke mate zij dringende medische verzorging nodig hadden, zei een woordvoerder.

Samusocial beheert zeven centra, waarvan vier specifiek voor in de winter. Met het regionale winterplan werden 600 opvangplaatsen vrijgemaakt op het Brusselse grondgebied, bovenop de 400 plaatsen die het hele jaar vrij zijn. Dit jaar kon een honderdtal bijkomende plaatsen vrijgemaakt. Daarbij komen ook nog eens 340 plaatsen van het Rode Kruis in Brussel, aldus nog Samusocial.

Het regionale winterplan loopt af eind april. De centra kunnen wel al sluiten in de loop van april.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?