Sans-papiers moeten pand van Sint-Lambrechts-Woluwe verlaten

© Google Streetview
| Het oude centrum voor doven en slechthorenden in de Karrestraat.

Een dertigtal sans-papiers had zaterdagnamiddag zijn toevlucht gezocht tot een voormalig zorgcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het gemeentelijk pand doet echter nog dienst als opslagruimte en dus moesten de sans-papiers het gebouw zondag alweer verlaten. Burgemeester Olivier Maingain (Défi) gaat op zoek naar een ander pand voor het collectief.

Het complex deed een tijdje terug dienst als centrum voor doven en slechthorenden. Omdat die zorgactiviteiten er niet meer plaatsvinden, dachten sans-papiers het gemeentelijk gebouw te kunnen kraken om er tijdens de winter te verblijven. Maar na één nacht werd het collectief bestaande uit dertig mensen vriendelijk verzocht te vertrekken.

In het leegstaande pand naast het Roodebeekpark slaat de gemeente namelijk in beslag genomen spullen op na een beslissing van de vrederechter. "Het lijkt me moeilijk om die activiteiten te rijmen met het ongewenste verblijf van sans-papiers", zegt burgemeester Maingain aan nieuwswebsite BX1. Na overleg met de politiediensten besliste het collectief het pand opnieuw te verlaten.

Maingain beloofde de sans-papiers wel op zoek te gaan naar een andere, tijdelijke oplossing. "De gemeente biedt leegstaande panden aan als het mogelijk is. Ik zal informeren naar de beschikbaarheid van zo'n gebouw voor deze sans-papiers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?