Sans-papiers protesteren voor regularisatie

© Télé Bruxelles/Twitter
| (Archiefbeeld)

Tussen 100 en 150 mensen zonder papieren demonstreerden aan het begin van de vrijdagmiddag op het kruispunt bij het metrostation Kunst-Wet in Brussel om hun regularisatie op te eisen. Er volgden geen arrestaties door de politie.

De actie werd georganiseerd in de buurt van het kantoor van Eerste Minister Sohie Wilmès door het 'Collectief van slachtoffers van de regularisatie van 2009' en de coördinatie van migranten zonder papieren in België. Talrijke spandoeken en plakkaten vroegen om regularisatie.

"Met het virus en de moeilijkheden die mensen zonder papieren die niet meer konden werken, worden er in andere Europese landen discussies gevoerd over regularisatie, maar mensen zonder papieren in België worden door de Belgische regering vergeten", betreurde Mounir, een woordvoerder van de groep.

Het Comité van Ongedocumenteerde Vrouwen stuurde vrijdag ook een brief naar premier Sophie Wilmès en leden van de Nationale Veiligheidsraad om te pleiten voor regularisatie. "Onze kinderen en wij zijn nog steeds de blinde vlekken in het beheer van de pandemie," zei de brief. "De opsluiting heeft de ongelijkheden in het onderwijs versterkt en zal er zeker toe leiden dat sommige van onze kinderen de school verlaten", stelt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?