Sans-papiers stappen zondag in Brussel op voor algemene regularisatie

© KVDP / BRUZZ
| Een betoging van migranten zonder wettig verblijf in de Europese Wijk (archiefbeeld).

Komende zondag wordt een grote nationale optocht georganiseerd van sans-papiers. De start is om 14u aan het Noordstation in Brussel. De deelnemers vragen een uitgebreide regularisatie op basis van nieuwe criteria. De organisatie kadert in de campagne 'We are Belgium too' die in maart door de organisatie 'Mensen zonder papieren' werd gelanceerd. De mars kreeg toestemming van de politie, zo laat Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politie Brussel-Elsene, weten.

Gezamenlijke vertrekken zullen georganiseerd worden vanuit de grootste steden van het land. De organisatoren vragen de deelnemers om een mondmasker te dragen omwille van gezondheidsredenen.

In de campagne 'We are Belgium too' vraagt de organisatie de regularisatie van mensen die zich op Belgisch grondgebied bevinden op basis van duidelijke en permanente criteria, zoals duurzame contacten, werk en het risico op gevaar bij een terugkeer naar het thuisland. De groep ijvert eveneens voor de oprichting van een onafhankelijke regularisatiecommissie.

Het traject van de mars loopt vanaf het Noordstation naar het Centraal station, waarbij zowel de Albert II- laan, de Kruidtuinlaan, Pach├ęcolaan als de Keizerinlaan worden doorkruist.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?