Schaarbeek betrapt Net Brussel op sluikstorten

Het zit er opnieuw bovenarms op tussen de gemeente Schaarbeek en Net Brussel. Vuilnisspotters van de gemeente betrapten personeelsleden van Net Brussel terwijl die de vuilniszakken van een gewestweg naar een gemeenteweg verplaatsten.

Dat meldt La Libre Belgique. Volgens de dienst Netheid van de gemeente Schaarbeek zou een ploeg van Net Brussel niet-reglementaire vuilzakken verhuisd hebben van de Haachtsesteenweg (een gewestweg) naar de L'Olivierstraat (een gemeenteweg). "Ongehoord," luidt het bij de Schaarbeekse dienst Netheid, die hierdoor haar werklast ziet toenemen. "Hadden we Net Brussel niet betrapt, dan had een burger een boete gekregen."

Op de Groenstraat bleven dan weer ettelijke opengescheurde vuilzakken op de weg liggen. Het werk van Net Brussel, weet de gemeente. "Een publieke dienst onwaardig," luidt het. Het gewestelijk agentschap ontkent dit geval echter. Volgens hen lagen de zakken er al toen hun vuilniswagen passeerde.

Schaarbeek en Net Brussel vochten in het verleden al enkele vuilnisveldslagen uit. Bij stakingen van Net Brussel haalde Schaarbeek al een aantal keer het huisvuil zelf op. Ook over zwerfvuil aan het Noordstation lagen de twee al eens in de clinch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?