Schaarbeek krijgt adviesraad voor dierenwelzijn

© Défi
| Deborah Lorenzino, schepen van Dierenwelzijn in Schaarbeek (Défi).

De gemeente Schaarbeek wil een diervriendelijk beleid uitwerken, en gaat daarvoor een beroep doen op specialisten en burgers. Dat kondigt bevoegd schepen Deborah Lorenzino (Défi) aan. In september moet de adviesraad van start gaan, het wordt de tweede in zijn soort in het Brussels gewest.

De oprichting van de adviesraad Dierenwelzijn is vorige week goedgekeurd op de Schaarbeekse gemeenteraad. Het is de derde adviesraad voor de gemeente, naast een voor personen met een handicap en een voor senioren.

Bedoeling is dat de raad zoekt wat er nog moet verbeteren op vlak van dierenwelzijn in Schaarbeek en nieuwe projecten voorstelt, maar bekijkt ook hoe de gemeente haar burgers kan sensibiliseren en dierenmishandeling kan bestrijden. Met die adviezen wil de gemeente vervolgens aan de slag gaan, eens goedgekeurd door gemeentebestuur.

“Schaarbeek is al langer bezig met dierenwelzijn, onder meer door hondenweides en campagnes om meer vogels in de stad aan te trekken. Maar we willen nog verder gaan, en daarbij de burgers zo veel mogelijk betrekken”, zegt bevoegd schepen Deborah Lorenzino (Défi).

Adviseurs gezocht

Deze zomer zal de gemeente een oproep lanceren voor deelnemers. Naast de schepen voor Dierenwelzijn zal de raad bestaan uit 19 personen, onder wie vijf experts in dierenwelzijn, twee dierenartsen en twaalf bekommerde burgers. In september moet de raad van start gaan.

Daarmee volgt Schaarbeek het voorbeeld van Elsene, dat eerder dit jaar al een adviesraad voor dierenwelzijn in het leven riep. Het Brussels Gewest laat zich al enkele jaren bijstaan door een raad van experts inzake dierenrechten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?