| Een klein stukje van de Schaarbeekse Jacques Rayélaan wordt omgedoopt tot 'Mauranesquare'.

Schaarbeek krijgt 'Mauranesquare' ter nagedachtenis van beroemde zangeres

JP
© BRUZZ
07/05/2019

De beroemde zangeres Maurane krijgt een eigen plein. Een klein stukje van de Schaarbeekse Jacques Rayéstraat wordt omgedoopt tot 'Mauranesquare.' "Een mooi eerbetoon aan deze grand dame uit Schaarbeek," zegt schepen van Cultuur Sihame Haddioui (Ecolo).

Met de naamverandering willen de burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (Défi) en de cultuurdienst een eerbetoon brengen aan de zangeres met de fluwelen stem die internationale bekendheid genoot. Op de inhuldiging zijn buurtbewoners uitgenodigd, net als de familie van Maurane.

De zangeres, die overleed op 57-jarige leeftijd, woonde sinds 1984 in Schaarbeek. Ze woonde onder andere in de Emile Maxlaan en de Diamantlaan, en betrok vanaf 1993 een huis in de Jacques Rayéstraat. Een gedeelte van die straat, een driehoekig stukje groen, wordt nu naar haar vernoemd. Omdat het enkel om een klein stukje groen gaat, veranderen de adressen van de omwonenden niet, vertelt burgemeester Clerfayt.

Volgend jaar organiseert de cultuurdienst van de gemeente in samenwerking met het Théâtre 140 een herdenkingsfeest met een avond vol muziek van artiesten die dichtbij haar stonden, voegt schepen van Cultuur Sihame Haddioui (Ecolo) toe. Die avond zal plaatsvinden rond de tweejarige verjaardag van haar sterftedatum.

En er staat nog meer te gebeuren in de Jacques Rayéstraat, want de gemeente gaat de straat heraanleggen. De procedures voor de bouwaanvraag, overleg met buurtbewoners en het gewest zullen vermoedelijk nog anderhalf jaar tijd in beslag nemen. Over twee jaar hoopt burgemeester Clerfayt de nieuwe straat in te huldigen.

Jacques Rayéstraat 32

| De zangeres Maurane woonde en overleed op de Jacques Rayéstraat 32 (aangeduid op de kaart). Het gemeentebestuur eert de zangeres, die eigenlijk Claudine Luypaerts heette, met een eigen square.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Maurane , Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni