Schaarbeek organiseert nu ook ‘muzikale huwelijken’

© Schaarbeek
| Schepen Quentin van den Hove

De gemeente Schaarbeek organiseert vanaf nu ook muzikale bruiloften. In plaats van een plaatje af te spelen, treden getalenteerde muzikanten van de Schaarbeekse Muziekacademie op voor koppels die dat wensen.

Vorig jaar introduceerde de gemeente Schaarbeek het “360 gradenhuwelijk.” Sindsdien biedt het gemeentebestuur koppels de mogelijkheid om hun huwelijk in 360 graden te filmen, een primeur in België. Nu komt de gemeente naar eigen zeggen met een nieuwe primeur: muzikale huwelijken.

“Het is jammer om naar een MP3 te moeten kijken als we talent hebben dat gewoon voor een publiek wil spelen,” zegt schepen van Burgerlijke Stand Quentin van den Hove (Open VLD). Voor dat lokale talent verwijst de schepen naar de Schaarbeekse Muziekacademie. Daar heeft de gemeente een nieuwe samenwerking mee opgezet.

Elke laatste zaterdag van de maand stelt de muziekacademie een artiest ter beschikking om stukken te spelen op de piano in de trouwzaal of op hun eigen instrument. “Het gebeurt niet elke dag dat je trouwt. Voor de bruid en bruidegom is het dan ook een meerwaarde om een topartiest te hebben op de mooiste dag van hun leven,” aldus van den Hove. “De jonge artiest krijgt ook de kans om voor een groot publiek op te treden en een centje te verdienen. Ik noem dat een win-win.”

De eerste editie gaat door op 28 mei. Volgens de schepen is de nieuwe formule nu al een succes. De eerste maanden zijn volgeboekt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?