awel merci

Schaarbeek past openingsuren aan door ‘concentratieverlies ambtenaren’

© BRUZZ

Dat staat te lezen in het gemeenteblad SchaarbeekInfo. De gemeente sluit vanaf heden de donderdagmiddag gedurende twee uur lang de loketten omdat “de non-stop dienstverlening regelmatig leidt tot concentratieverlies bij de ambtenaren”. Volgens het stadsbestuur gaat het om een ongelukkige interpretatie van de situatie, er is dus niet mis met het concentratievermogen van de Schaarbeekse ambtenaren.

“Op donderdag zijn de loketten van de gemeente extra lang open, tot 19 uur ‘s avonds, speciaal voor het comfort van de burger. Dat is nodig, gezien de enorme toestroom van burgers met aanvragen,” aldsu schepen Sadik Köksal (Défi) in De Standaard.

“Door die aanhoudende toestroom konden de ambtenaren zich echter niet ten volle concentreren op de verwerking van lopende dossiers. Om die reden hebben we besloten om de loketten tussen 13 uur en 15 uur te sluiten voor het publiek.”

Die twee uren dienen dus niet om even te pauzeren, maar voor de verwerking van lopende aanvragen, zonder de constante onderbrekkingen van mensen aan het loket. “Ons gemeenteblad geeft dus een verkeerde interpretatie van de situatie. Ik ga er de auteur over aanspreken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?