Schietpartij De Brouckère mogelijk afrekening in Albanees milieu

© Belga
13/06/2022

De schietpartij die zaterdagavond plaatsvond in de omgeving van het De Brouckèreplein in Brussel, is mogelijk een afrekening in het Albanees milieu. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het slachtoffer, de 43-jarige Albanees Erion H., zou er zijn neergeschoten door een andere Albanese man met wie H. al twintig jaar een vete heeft, zo meldt de krant op basis van berichtgeving in Albanese media. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen enkele commentaar over het onderzoek.

Het schietincident deed zich zaterdagavond omstreeks 20.20 uur voor in de buurt van het De Brouckèreplein. Het 43-jarige slachtoffer kreeg zes kogels in de rug en in de billen en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Zondagvoormiddag was zijn toestand nog steeds zorgwekkend.

Volgens Het Laatste Nieuws is het slachtoffer de 43-jarige Enrion H. en werd de man vermoedelijk neergeschoten door een andere Albanese man, Noga K. (44), met wie H. al jarenlang een vete zou hebben.

Noga K. werd in Albanië tot levenslang veroordeeld en zou in 2000 Aqif H., de vader van Enrion H., en een vriend vermoord hebben terwijl die in een Albanees ziekenhuis verbleven.

Een jaar later vielen Enrion H. en diens broer Geron een café op het Antwerpse Sint-Jansplein binnen waar Noga K. met een vriend zat en openden het vuur. K. raakte zwaargewond maar overleefde de aanslag terwijl zijn vriend overleed. De Belgische justitie arresteerde Erion H. en leverde hem in 2013 uit aan Albanië.

Noga K. stond in 2005 ook voor het Antwerpse assisenhof terecht voor de moord op de Albanees Astrit Shperdheja (37). De man werd op klaarlichte dag aan het Sint-Jansplein in Antwerpen neergeschoten door een dader op een BMX-fiets. K. werd toen echter vrijgesproken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni