Scholen sluiten schooljaar af met grote actie voor gezonde lucht

© Filter Café Filtré

De wekelijkse acties op vrijdag voor gezonde lucht aan de schoolpoorten komen ten einde nu het schooljaar de zomervakantie ingaat, maar om nog één keer een duidelijk signaal uit te sturen, houden de verschillende collectieven woensdag een grote actie "Let's Sti(c)k together".

In Brussel zullen kinderen en volwassenen vanaf 12.30 uur verzamelen op de Bécokaai. Om 13.00 uur gaan ze met de Fanfakids, een fanfare van kinderen, aan kop het Saincteletteplein op. Daar zullen ze het drukke plein even blokkeren en nadien trekken ze in stoet naar de kinderboerderij Maximiliaan waar er nog optredens volgen.

"Tijdens de bezetting van het Saincteletteplein worden er bloemen en tekeningen uitgedeeld aan de automobilisten die hinder ondervinden van de actie en krijgen ze een woordje uitleg over het waarom van de actie", vertelt Annekatrien Verdickt van het collectief Filter Café Filtré.

Aan de vorige actie van Filter Café Filtré hebben 55 scholen deelgenomen. Woensdag is het de bedoeling dat zoveel mogelijk Brusselse scholen hun krachten bundelen voor de gezamenlijke actie. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?