De schade is aanzienlijk.

Schoolrefter in Sint-Pieters-Woluwe uitgebrand

SD
© BRUZZ
01/10/2022

De brand die zaterdagvoormiddag heeft gewoed in een school in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, is volledig geblust. Dat meldt de Brusselse brandweer. Bij de brand en de bluswerken vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk.

Het gaat om de kleuter- en basisschool Notre Dame des Grâces, aan de Vogelzanglaan, waar 641 kinderen schoollopen.

"Het vuur kende een accidentele oorzaak en heeft de hele nacht gesmeuld, tot het zich vanochtend heeft ontwikkeld tot een volwaardige brand", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Wij werden omstreeks 9.30 uur verwittigd door een voorbijganger, en zijn ter plaatse gegaan met drie bluswagens en drie ladderwagens. De brand is intussen volledig geblust en het gebouw wordt momenteel geventileerd."

Fancy fair

Burgemeester Benoît Cerexhe (Les Engagés) van Sint-Pieters-Woluwe is zaterdagvoormiddag ter plaatse gegaan om zich van de situatie te vergewissen. "De school is verdeeld in twee vleugels, waarvan er één grenst aan de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vogelzangkerk", zegt Arnaud Despiegelaere, woordvoerder van de burgemeester. "Het is in die vleugel dat de brand heeft gewoed, in de polyvalente zaal. Die zaal is zwaar beschadigd door de brand, en er is ook roet- en rookschade in de eetzaal en in de klassen op de bovengelegen verdieping. Er was niemand in de school aanwezig en er zijn dan ook gelukkig geen gewonden gevallen."

In de school stond zaterdag en zondag een fancy fair gepland, een rommelmarkt voor het goede doel, met optredens en animatie. "Het is nog niet duidelijk of die afgelast wordt, dan wel doorgaat in de vleugel die niet geraakt is door de brand", aldus de woordvoerder. "De komende uren wordt ook bekeken of en hoe de klassen maandag kunnen hernemen."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni