Sharia4Belgium: 'Documentairemaakster kleedt zich als een hoer'

In een videoboodschap noemt Sharia4Belgium de maakster van de documentaire 'Femme de la Rue', Sofie Peeters, een prostituee. De documentaire laat zien hoe vrouwen op straat in Brussel vaak het slachtoffer zijn van seksisme.

Sharia4Belgium haalt in een videoboodschap op Youtube scherp uit naar Sofie Peeters, de studente van het Rits en medewerkster van tvbrussel die de documentaire 'Femme de la Rue' maakte als afstudeerproject. "Ze loopt halfnaakt op straat. Ze kleedt zich als een goedkope prostituee. Ze heeft haar gezicht geschilderd als een clown. Ze doet dit om de aandacht van de mannen te trekken." Het zijn een paar quotes uit de video, die u hieronder kan bekijken.

De documentairemaakster zou volgens de radicale moslimorganisatie de mannen hebben uitgelokt door haar kledij. "Waarom denken jullie dat vrouwen zich schaars kleden en hun gezicht verven? Toch voor de reacties van mannen," zegt een woordvoerder van Sharia4Belgium.

Hij roept meteen ook op om mensen die moslima's op straat beledigen "omwille van hun klederdracht" een boete van 250 euro te geven. Dit naar analogie van de nieuwe boete van 250 euro die de Stad Brussel wil opleggen voor seksistische opmerkingen.

Fouad Belkacem, de voormalige spreekbuis van Sharia4Belgium, zit momenteel een gevangenisstraf uit wegens aanzetten tot haat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?