Sharia4belgium doekt zichzelf op

De moslimorganisatie Sharia4belgium houdt ermee op. Dat staat te lezen op hun website. “De boodschap werd te veel naar de achtergrond verdreven”, is de uitleg.

Op de website van Sharia4belgium staat te lezen dat de organisatie heeft besloten om zichzelf te ontbinden, stelt De Standaard vast. Al wil dat niet zeggen dat "de leden aan hun goddelijke verplichtingen zullen verzaken", aldus Sharia4belgium.

Volgens de organisatie werd "de boodschap naar de achtergrond verdreven en werden de organisatie en haar leden (boodschappers) naar de voorgrond gebracht." Bovendien wil de organisatie zich ontdoen van haar naam, om "samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen."

Sharia4belgium werd al verschillende keren in verband gebracht met het aanzetten tot relletjes, onder andere in het voorjaar in Molenbeek. Fouad Belkacem, het gezicht van de organisatie, zit in de cel wegens aanzetten tot haat. De organisatie haalde onder andere ook uit naar documentairemaakster Sofie Peeters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?