| De Silver Tower gezien vanaf de Kruidtuin

Silver Tower is uitverkorene voor ambtenaren Brussels Gewest

EDB
© BRUZZ
07/09/2018

De nog te bouwen Silver Tower aan de Sint-Lazaruslaan zal weldra onderdak bieden aan de 2.000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit. Dat werd op donderdag tijdens de ministerraad bevestigd door de Brusselse regering.

“Voor de Silver Tower werd de meest concurrentiële en kwalitatief beste offerte ingediend om vanaf 2020 alle ambtenaren samen te brengen,” klinkt het in een persbericht van het kabinet van minister-president Vervoort (PS).

De Silver Tower werd uitverkoren nadat op 17 mei een oproep werd gelanceerd in de zoektocht naar een nieuw gebouw. Het torengebouw wordt momenteel opgetrokken op gelijke afstand van het Noordstation en het Rogierplein, en zal volgens de regering vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

“De Silver Tower zal een aangename en kwaliteitsvolle werkruimte bieden voor de ambtenaren van de administratie,” luidt het.

Voor het huidige Brusselse administratief centrum, het CCN-gebouw aan het Noordstation, is een offerte binnengekomen van 66,5 miljoen euro. Het nieuwe administratief gebouw zal gehuurd worden, terwijl het CCN-gebouw eigendom is van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , Silver Tower , Vervoort , ambtenaren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni