Sint-Agatha-Berchem geeft schouderklopje aan politie

© Photonews
| Politie Brussel.

In een open brief zet het gemeentebestuur van Sint-Agatha-Berchem de lokale politie in de bloemetjes. De voorbije maanden klisten de agenten een aantal dieven. "We zijn heel erkentelijk voor de meer dan opmerkelijke tussenkomsten van de inspecteurs van de interventiedienst."

Afgelopen weekend traden twee Berchemse politie-inspecteurs op in de wijk tussen de Alcyonstraat en de Koning Albertlaan. Ze konden er een meerderjarige inbreker op heterdaad betrappen. De betrokkene was via het keldergat binnengetreden in twee woningen. Hij werd ogenblikkelijk aangehouden en ter beschikking van het parket gesteld.

'Aanwezig op het terrein'

Eind augustus kon de lokale politie, dankzij alerte buren, in de Strijdersstraat een boef bij de kraag vatten die zich bij het binnendringen in een woning aan het kelderraam had gekwetst. De inbreker werd meteen ingerekend en de buit in beslag genomen. Die interventies volgen op een hele rist tussenkomsten eerder in de zomer.

"Ze tonen duidelijk aan dat onze politie op het terrein aanwezig is en snel kan optreden", schrijft burgemeester Joël Riguelle (CDH). "Om nieuwe golven van dergelijke misdaden te voorkomen blijven de agenten van onze lokale politie en van de noordwest zone bijzonder waakzaam."

Buurtinformatienetwerken

De gemeente herinnert eraan dat de preventiedienst gratis de "inbraakveiligheid" van de Berchemse woning komt controleren. Om die te optimaliseren, reikt het college ook premies uit. "We stimuleren ook de oprichting van buurtinformatienetwerken (BIN). Die omvatten een intense samenwerking tussen buren, politie en de Berchemse preventiedienst", aldus Riguelle.

Recent nog werd een derde BIN boven de doopvont gehouden en er staan nog twee buurtinformatienetwerken op stapel. "We hopen dan ook op termijn de eerste Brusselse gemeente te zijn waarvan het hele grondgebied door BIN’s wordt gedekt", toon Riguelle zich ambitieus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?