Sint-Gillis krijgt nieuw kringloopcentrum

© Google Maps
| Het gebouw heeft een oppervlakte van 20 are en krijgt een gemengde functie

In 2019 openen de deuren van een nieuw kringloopcentrum in Sint-Gillis. De gemeente heeft daarvoor een industrieel gebouwencomplex in de Belgradostraat gekocht. Naast de tweedehandswinkel komen er ook woningen.

De gemeente heeft in oktober een oud industrieel gebouw (het voormalige VDS Food) gekocht. Het gebouw heeft een oppervlakte van 20 are en krijgt een gemengde functie. Zo komt er naast het kringloopcentrum ook nieuwe huisvesting.

“Met dit project willen we zowel hergebruik stimuleren als kansen bieden aan mensen die het moeilijk hebben op onze arbeidsmarkt," zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Willem Stevens (SP.A) aan BRUZZ. Ook schepen van Werkgelegenheid Thierry Van Campenhout (LB) is betrokken bij het project. "We zullen samenwerken met Actiris en het OCMW om geschikte kandidaten te vinden," voegt hij eraan toe.

Het is nog niet geweten hoeveel woningen er precies komen. “We zitten nog in de eerste fase van het project,” aldus Stevens. “We hebben net de financiering goedgekeurd, nu moeten we een partner selecteren die het huisvestingsproject wil ontwikkelen.”

Het project wordt gefinancierd door de gemeente, die 2,4 miljoen euro neertelde voor het gebouw, en het Gewest. Dat pompt 100.000 euro in het project.

Het centrum gaat in 2019 open voor het grote publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?