Sint-Joost gaat gemeentepersoneel testen op corona

© PhotoNews
| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node

Vanaf morgen gaat de gemeente Sint-Joost haar eigen personeel testen op het coronavirus. Donderdag worden al 80 tests afgenomen. Sint-Joost is de eerste Brusselse gemeente die het gemeentepersoneel gaat testen, aldus burgemeester Kir.

"Wij zijn hiermee volledig in overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, die vanaf het begin van de crisis het cruciale belang van deze tests heeft benadrukt”, zegt burgemeester Emir Kir. De personeelsleden zullen getest worden op vrijwillige basis. Wie meer wordt blootgesteld aan contact met anderen, krijgt voorrang.

Donderdag heeft de gemeente al 80 tests gepland. “Wij schatten dat tegen eind juni 250 tests zullen worden uitgevoerd”, aldus Kir. Na de arbeiders, het administratief personeel van de gemeente en het OCMW-personeel, volgt de rest van het personeel. “De rest zal voor het begin van het schooljaar in september getest worden”, klinkt het. De resultaten van de tests worden verwacht binnen een termijn van 24 uur tot vier dagen.

“Voorlopig is dit de eerste gemeente die haar personeel test”, aldus woordvoerster van Kir Murielle Deleu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?