Sint-Joost verplicht mondmaskers in alle winkels

EC
© BRUZZ
14/05/2020

Na Etterbeek en de twee Woluwe's voert ook de gemeente Sint-Joost-ten-Node een algemene verplichting van mondmaskers in. De verplichting geldt in alle winkels en handelszaken.

Dat kondigt de gemeente donderdag aan. "Met de versoepeling van de lockdown en de heropening van de handelszaken, verhogen de contacten onder de mensen", zegt burgemeester Emir Kir. "Een mondmasker zal een deel worden van ons dagelijks leven. Het is een gebaar van wederzijdse bescherming waaraan we zullen moeten wennen."

Kir had vorige week al aangegeven dat de gemeente verdere stappen zou nemen, mocht de Nationale Veiligheidsraad geen algemene mondmaskerplicht invoeren. Die beslissing is nu dus in een politiebevel gegoten en gaat onmiddellijk van kracht. De komende dagen zal de gemeentelijke preventiedienst wel vooral inzetten op sensibilisering. Het is ook toegestaan om een sjaal of stuk stof te gebruiken als alternatief voor een mondmasker, zolang zowel de mond als neus bedekt blijven.

Vierde gemeente

"Onze gemeente heeft een hoge bevolkingsdichtheid en dat weten onze handelaars maar al te goed", zegt schepen voor Middenstand Kadir Özkonakci (PS). "Met dit politiebevel willen we zowel de handelaars als hun klanten garanderen dat de aankopen in de meest hygiënische omstandigheden kunnen plaatsvinden."

Voordien hadden ook Etterbeek, Sint-Pieters- en Sint-Lambrechts-Woluwe al beslist om mondmaskers te verplichten in de openbare ruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Veiligheid, mondmaskers, exitstrategie coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni