Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker

| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker

Sint-Joost heft mondmaskerplicht op drukke plaatsen op

EDB
© BRUZZ
25/06/2021

In Sint-Joost-ten-Node heeft burgemeester Emir Kir vrijdag een verordening uitgevaardigd die de mondmaskerplicht in de winkelstraten en op drukke openbare plaatsen op het grondgebied opheft. Dat maakt de gemeente vrijdag bekend.

Ter herinnering: sinds 9 juni is de algemene mondmaskerplicht in het Brussels Gewest opgeheven. Sint-Joost-ten-Node besliste toen terug te vallen op de regels die de gemeente vorige zomer hanteerde, met verplichte mondmaskerdracht in de drukke straten van de gemeente. Die verplichting valt nu weg.

Burgemeester Emir Kir verduidelijkt zijn beslissing. "Alle lichten staan op groen: de vaccinatiegraad neemt toe, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Wij stellen ook spontaan en verantwoordelijk gedrag vast bij de bevolking, die de reflex heeft om het masker boven te halen waar veel volk is, zelfs wanneer dit niet verplicht is. We moeten blij zijn dat onze inwoners deze beschermingsgewoonten hebben aangenomen en rekenen op hun verantwoordelijkheidsgevoel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni