Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker

| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker.

Sint-Joost maakt ontspanningsruimtes vrij voor mensen die krap behuisd zijn

ZM
© BRUZZ
02/12/2020

Gemeente Sint-Joost-ten-Node biedt ontspanningsruimtes aan voor mensen die krap behuisd zijn en mentaal overbelast zijn door de coronacrisis. Op aanvraag en eventueel in aanwezigheid van een maatschappelijk werker, kunnen Sint-Joostenaren de ruimtes als uitlaatklep gebruiken. Dit maakt deel uit van de verschillende maatregelen die de gemeente treft voor extra mentale ondersteuning tijdens corona.

Burgemeester Emir Kir (PS), die benadrukt dat het mentale aspect van de gezondheidscrisis verwaarloosd wordt, legt de nood aan ontspanningsruimtes tijdens de coronacrisis uit: “Ze werken als een uitlaatklep. Ze stellen iedereen in staat om te ademen, afstand te nemen en negatieve gevoelens te beperken door van omgeving te veranderen, indien nodig met begeleiding. Het ter beschikking stellen van deze dienst aan de bevolking is van fundamenteel belang aangezien de woningen in Sint-Joost vaak krap zijn.”

Sint-Joostenaren die er nood aan hebben kunnen via de Dienst Preventie een aanvraag doen voor zo'n ontspanningsruimte. "Op basis van die aanvraag doet onze dienst dan een voorstel. Dat kan bijvoorbeeld een sportzaal zijn, maar het gaat niet over één vaste ruimte die telkens gebruikt wordt. Alles hangt af van geval tot geval", preciseert burgemeester Kir. Of er een maatschappelijk werker aanwezig moet zijn of niet hangt ook af van de aanvrager zelf.

Naast deze ontspanningsruimtes zet Sint-Joost ook op andere vlakken in op mentale gezondheid tijdens de Covid-crisis, met onder andere het OCMW. De kosten voor psychologische opvolging van personen die tijdens de pandemie in psychische nood verkeren zal het OCMW op zich nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, mentale gezondheid, Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni