Sint-Joost schrapt alle publieke evenementen tot 30 juni

© FC Sint-Joost
| Geen publieke evenementen en geen sportmanifestaties in Sint-Joost tot eind juni.

Tot 30 juni zullen er geen publieke evenementen plaatsvinden op het grondgebied van Sint-Joost-ten-Node. Dat maakte burgemeester Emir Kir (PS) dinsdag bekend. Alle evenementen zullen worden geannuleerd of uitgesteld. “Een pijnlijke beslissing, maar volgens ons bestuur gaat de sanitaire crisis nog lang duren."

Dat weet La Dernière Heure en wordt bevestigd aan onze redactie door schepen van Onderwijs Philippe Boïketé (PS).

“We hebben de gezondheidssituatie geanalyseerd op basis van de informatie die we van de federale overheid gekregen hebben en we weten maar al te goed dat de crisis ook na 19 april zal blijven voortduren,” vertelt Kir.

“Onze dienstverleners maken zich zorgen en gemeentelijke diensten weten niet wat hun te wachten staat,” klinkt het verder. “Op deze manier geven we een duidelijk signaal.”

Street Arts Festival

De maatregelen zijn slecht nieuws voor de achtste editie van het Street Arts Festival dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden. Ook de drie geplande braderijen moeten eraan geloven. “Ook tentoonstellingen en sportdagen zijn geannuleerd,” besluit Kir nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?