Sint-Joost-ten-Node verbiedt lachgas

© PhotoNews
| Lege lachgaspatronen zijn tegenwoordig overal te zien in de stad.

De gemeente Sint-Joost-ten-Node verbiedt de verkoop van lachgascapsules in de winkel. Ook lachgas gebruiken in het openbaar is er niet langer toegestaan. Burgemeester Emir Kir (PS) heeft daarvoor dinsdag een politiearrest uitgevaardigd, met onmiddellijke ingang.

Bij de dienst Preventie van Sint-Joost-ten-Node kwamen al langer klachten binnen over de vele lege lachgascapsules die rondzwerven in de gemeente, en de geluidsoverlast van jongeren die lachgas namen. De gemeente besloot tot actie over te gaan.

Het politiearrest van de burgemeester verbiedt voor zes maanden de verkoop van lachgascapsules in winkels, en in het algemeen de verkoop van lachgas in welke vorm dan ook aan minderjarigen. Ook lachgas gebruiken in de openbare ruimte van Sint-Joost is vanaf dinsdag verboden.

De politie kan lachgascapsules in beslag nemen en vernietigen. Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete, maar indien nodig kan ook een bemiddeling opgestart worden.

Eerder kwam de gemeente Evere al in actie tegen lachgas, vooral preventief. Stad Vilvoorde verbiedt sinds vorige week de verkoop en het gebruik van lachgas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?