Sint-Lambrechts-Woluwe schiet Chaudfontaine te hulp

© Belga Image

Sint-Lambrechts-Woluwe biedt concrete hulp aan de gemeente Chaudfontaine in de provincie Luik. Daar trad vorige week door de zondvloed de rivier de Vesder uit haar oevers, met overstromingen en een enorme ravage tot gevolg.

Personeel en materiaal van de Brusselse gemeente zullen ter beschikking worden gesteld van de autoriteiten van Chaudfontaine. Generatoren, een hydrocleaner, brandslangen en ander materiaal zullen naar de locatie worden vervoerd.

Vanaf woensdag gaan andere gemeentelijke teams ter plaatse om te helpen de openbare ruimte vrij te maken en de bevolking te ondersteunen. Met de hulp van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe zullen dagelijks warme maaltijden worden verstrekt aan de getroffen personen en zullen andere individuele steunmaatregelen worden aangeboden.

In een tweede fase wordt een beroep gedaan op Brusselse vakmensen voor het herstel van zowel de gemeenschappelijke als particuliere eigendommen.

Sint-Lambrechts-Woluwe zal ook bijstand verlenen aan de Brusselse coördinatie van plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen, die vrijwilligers oproept om naar de getroffen gemeenten te gaan. Om het vervoer van deze mensen mogelijk te maken, zullen op woensdag 21 juli twee bussen van de gemeente ter beschikking worden gesteld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?