20201028 ZOOM BRUSSELSE REGERING

| Leden van de Brusselse regering.

Brusselse regering schiet door overstroming getroffen gebieden te hulp

JP
© BRUZZ
16/07/2021

De Brusselse regering heeft de federale regering aangeboden om de slachtoffers van de overstromingen in Vlaanderen en Wallonië te ondersteunen. Het gewest biedt onder meer duizend hotelkamers aan voor mensen die dat nodig hebben.

Met de steun van de Brussels Hotel Association zijn sinds donderdagavond ruim duizend hotelkamers beschikbaar om mensen onderdak te bieden indien dat nodig is. De regering heeft daartoe middelen vrijgemaakt.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie stelt voor om haar vaccinatiecentrum van het Militair Ziekenhuis Koningin Astrid dit weekend te openen zodat mensen die als gevolg van de overstromingen hun vaccin zijn misgelopen zich toch kunnen laten inenten.

Hijskraan en drone

De MIVB stelt een mobiele kraan ter beschikking, maar ook vrachtwagens met een hijskraan en een aanhangwagen. De MIVB heeft ook een tiental bussen aangeboden om mensen uit de getroffen gebieden te vervoeren naar Brussel.

De Brusselse brandweer heeft eerder al personeel en materieel naar de provincies Luik, Luxemburg en Vlaams-Brabant gestuurd. Het gaat om zeven brandweerlieden met voertuigen en pompapparatuur. Die werden naar de reddingszone Vlaams-Brabant-Oost gestuurd. Daarnaast vertrokken zestien brandweerlieden en voertuigen (waaronder twee autopompen) naar de reddingszone Luik.

Brussel Preventie & Veiligheid stelt drones ter beschikking voor zoekopdrachten of om de schade op te meten. Het Brussels Agentschap voor Netheid stelt schoonmaakmaterieel ter beschikking, zoals containers voor grof vuil.

Chauffeurs en boswachters

Leefmilieu Brussel stelt houthakkers, boswachters, bosarbeiders en natuur- en landschapsteams ter beschikking. Dat zijn specialisten in het onderhoud van waterlopen en oevers.

Brussel Preventie & Veiligheid naar het federaal niveau toe de steun van de negentien Brusselse gemeenten. Deze hebben, naast talrijke oproepen om giften, ook aangeboden om personeel en materieel te sturen. Denk aan chauffeurs, veegmachines, generatoren, vrachtwagens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni