| Gestrande reizigers in Brussel-Zuid.

Chaos in Brussel-Zuid door afschaffing Eurostar-treinen van en naar Londen

© Belga
30/12/2023
Updated: 30/12/2023 15.51u

Er rijden zaterdag geen Eurostar-treinen tussen Londen en het vasteland. Dat meldt de treindienst. Aanleiding is de overstroming van een tunnel nabij Londen. Honderden reizigers zijn gestrand in Brussel-Zuid.

Verscheidene treinen vanuit Londen richting Parijs, Brussel en Amsterdam en omgekeerd zijn afgeschaft, zo blijkt uit de Eurostar-website.

Voorlopig is sprake van 41 afgelaste treinen en 30.000 gestrande passagiers verspreid over verschillende Franse, Engelse, Nederlandse en Belgische stations. Zaterdag rijden er sowieso geen treinen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Over zondag is er vooralsnog geen informatie.

Eurostar roept reizigers ook op zaterdag niet meer naar het Zuidstation te komen, tenzij ze in het bezit zijn van een omgeruild ticket voor een trein die wel rijdt.

20231230_BRUSSEL_ZUID_GESTRANDE_REIZIGERS.jpeg

'Eventueel met boot naar VK'

De eindejaarsperiode is traditioneel een van de drukste periodes van het jaar voor Eurostar.

Honderden reizigers zijn gestrand in Brussel-Zuid. Daar heerst momenteel chaos. Mensen zoeken volop naar andere oplossingen om hun reis voort te zetten. Sommigen pluizen volop de mogelijke verbindingen richting Calais uit, aldus onze reporter ter plaatse. "Om van daaruit eventueel de boot te nemen naar het Verenigd Koninkrijk."

Op 21 december was er ook al hinder voor reizigers door een spontane staking bij de uitbater van de Kanaaltunnel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Eurostar , Londen , overstroming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni