Sint-Pieters-Woluwe deelt vandaag 25.000 mondmaskers uit

© PhotoNews
| Mensen dragen mondmaskers uit vrees voor besmetting met het coronavirus (Covid-19) in Brussel-centrum.

Vandaag worden in Sint-Pieters-Woluwe maar liefst 25.000 mondmaskers verdeeld. 65-plussers krijgen voorrang, maar de bedoeling is dat elke inwoner ouder dan 18 jaar in de week van 11 mei over een eigen masker beschikt.

"De gemeente heeft een eerste lading stoffen mondmaskers in ontvangst genomen," stelde burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) gisteren. De gemeentediensten beginnen vandaag dan ook met het uitdelen ervan. Daarbij wordt in eerste instantie gefocust op 65-plussers, "maar het is de bedoeling dat elke inwoner ouder dan achttien jaar in de week van 11 mei over een eigen masker beschikt," aldus de bevoegde schepen Carine Kolchory in La DH.

De maskers in ontvangst nemen was geen sinecure, benadrukt de gemeente: deze werden twee dagen lang aan de douane van Brussels Airport in Zaventem tegengehouden. "Een onredelijke situatie, gezien het belang van de maskers," aldus Cerexhe. "Maar we zijn blij dat de maskers nu eindelijk verdeeld kunnen worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?