Sint-Pieters-Woluwe laat personeel gratis testen op corona

© BRUZZ
| Benoit Cerexhe (cdH), burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe.

Vanaf volgende week kan het personeel van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe zich gratis laten testen. Volgens burgemeester Benoit Cerexhe (cdH), die achter het initiatief zit, zullen de testen worden afgenomen op vrijwillige basis en volgens de medische geheimhouding.

Hoewel het voor asymptomatische personen in België niet langer mogelijk is om zich te laten testen, krijgt het personeel van Sint-Pieters-Woluwe twee soorten tests aangeboden: een nasofaryngale antigeentest en een serologische test. Met het eerste kunt u weten of u drager bent van het virus, terwijl u met het tweede kunt weten of u antilichamen heeft ontwikkeld. In beide gevallen zijn de resultaten snel bekend: tussen 15 en 30 minuten. De gemeente stelt voor om deze testen met regelmatige intervallen af te nemen.

Burgemeester Cerexhe laat weten dat de helft van de zeshonderd personeelsleden zich al heeft ingeschreven om zich te laten testen. Dinsdag beginnen de testen onder medisch toezicht. "We moeten de continuïteit van de openbare dienst garanderen. Ook al is telewerken de regel, een hele reeks diensten vereist een minimum aan prestaties van het personeel in persoon, aan de verschillende loketten, maar ook in de kinderdagverblijven, scholen en voor onze arbeiders. Ik ben van mening dat het de rol van de gemeente is om als werkgever alles in het werk te stellen om een zo geruststellend mogelijke werkomgeving te bieden”, aldus de burgemeester.

De kosten van deze tests zullen volledig door de gemeente gedekt worden, voegt hij toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?