Sint-Pieters-Woluwe opent koele ruimte tijdens hittegolf

© RV
| Buiten is het snikheet, binnen in de W:Halll, een cultureel centrum van de gemeente, is het lekker koel.

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe opent van 24 tot en met 26 juli een koele ruimte met airco en water. Het centrum is bedoeld voor mensen die zich nergens kunnen verkoelen.

De temperaturen stijgen dezer dagen naar ongekende hoogtes. Verkoeling zoeken is in Brussel niet altijd evident, ook niet in het lommerrijke Sint-Pieters-Woluwe. Om bewoners te helpen die het moeilijk hebben tijdens de hittegolf, opent de gemeente deuren van een zaal in het cultureel centrum W:Halll, vlak bij het gemeentehuis.

De Passerelle-zaal van het centrum heeft airco en gemeentelijke ambtenaren delen water uit en informatie over hoe mensen de hittegolf door kunnen komen. Dat is vooral voor oudere mensen moeilijk, en Sint-Pieters-Woluwe is een van de oudste gemeentes van Brussel.

Als de hitte blijft duren, blijft ook de koeltezaal open. De zaal is overigens toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit, laat de gemeente nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?