| Skilift in de Alpen (archiefbeeld).

Skistationuitbater broedt op skitreinen vanuit Brussel naar Alpen

© Belga
09/11/2023

Compagnie des Alpes, uitbater van tien skistations, wil zijn klanten zelf gaan ophalen per trein. Compagnie des Alpes, dat in België de pretparken Bellewaerde en Walibi uitbaat, heeft een Europese oproep gelanceerd naar spoorwegmaatschappijen om skitreinen in te leggen vanuit onder andere Brussel naar de Alpen.

De uitbater van skistations als La Plagne, Les Arcs, Tignes, Val d'Isère en Méribel biedt al twee jaar "deur-tot-deur"-skivakanties aan vanuit Londen, waarin de treinreis naar Bourg-Saint-Maurice (vlakbij de Italiaanse grens) is inbegrepen, net als de transfer naar het skigebied, de overnachtingen, skipas en materiaal. Vanuit Parijs was er gedurende één jaar zo'n verbinding.

"We hebben kunnen bevestigen dat het een rendabele activiteit is", zegt Bryce Arnaud-Battandier, de directeur van de afdeling 'Distribution and Hospitality' van Compagnie Des Alpes. De oproep is gericht naar "alle Europese spoorwegmaatschappijen die geïnteresseerd zijn om treinen ter beschikking te stellen waarmee reizigers vervoerd kunnen worden naar skistations in de Alpen", klinkt het nog. Volgens de oproep zouden er vanaf de winter 2024-2025 skitreinen ingelegd worden naar de Alpen vanuit Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs. Het zou gaan om één of twee ritten per week, van midden december tot midden april.

Half miljoen Belgische skiërs

Elk jaar "trekken bijna een half miljoen Belgische skiërs, meer dan een half miljoen Nederlandse skiërs en meer dan een miljoen Engelse skiërs naar de Franse Alpen om er te skiën", aldus nog Compagnie des Alpes. Minder dan 4 procent van hen neemt de trein.

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar biedt al treinreizen aan vanuit Brussel naar de Franse Alpen tijdens het winterseizoen. Die treinen rijden vanaf 23 december elke zaterdag, met stops in Chambery, Albertville, Moutiers, Aime La Plagne, Landry en Bourg Saint-Maurice, zo staat op de website van Eurostar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , skistation , skitreinen , Alpen , compagnie des alpes , Bryce Arnaud-Battandier , Eurostar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni