| Leden van zaalvoetbalclub Espoir Molenbeekois met een van de getroffen handelaars.

Slachtoffers nieuwjaarsrellen Molenbeek krijgen bloemen

KVDP
© BRUZZ
05/01/2019

Leden van de zaalvoetbalploeg Espoir Molenbeekois hebben bloemen uitgedeeld aan de twee handelaars die op oudejaarsnacht slachtoffer werden van vandalisme en plunderingen. "We hopen dat de schuldigen zullen betalen voor hun daden."

Tijdens oudejaarsnacht werd de wijk rond metrostation Zwarte Vijvers in Molenbeek het decor van rellen. Een apotheek en een elektronicawinkel werden daarbij vernield en geplunderd. Donderdag kregen beide handelszaken bezoek van leden van zaalvoetbalclub Espoir Molenbeekois.

De delegatie Molenbeekse zaalvoetballers deelde bloemen uit aan de getroffen handelaars om hun steun te betuigen. "Eerst hebben we de apothekeres bezocht die hier al twintig jaar in de wijk is. Zij zei dat ze ondanks de rellen niet veralgemeent, en dat wie dat wel doet, fout is", klinkt het in een mededeling op Facebook.

Vervolgens bezocht de delegatie een elektronicawinkel. "Al acht jaar probeert deze handelaar zijn zaak te laten draaien. Nu is hij zijn hele stock kwijt. Toch geeft hij niet op en heeft hij zijn winkel de volgende dag geopend."

'Ook rellen in andere gemeenten'

De Molenbeekse voetballers veroordelen het geweld op oudejaarsnacht. "We hopen dat de schuldigen zullen betalen voor hun daden", aldus Espoir Molenbeekois. "Tegelijk merken we dat zich ook in andere Brusselse gemeenten rellen hebben voorgedaan, maar dat die zaken de media amper halen", zegt Oussama Karam Ziani van Espoir Molenbeekois aan Het Nieuwsblad.

"Daarmee moeten we leven, maar dan is het ook belangrijk om de positieve zaken in onze gemeente te belichten." De leden van Espoir Molenbeekois roepen iedereen op om de getroffen handelaars een bezoekje te brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , nieuwjaarsrellen , Zwarte Vijvers , vandalisme , plunderingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni