Sluiting dreigt voor Jetse Strijkwinkel

© Your Best Digs / Flickr
| Acht mensen dreigen hun baan te verliezen in de Strijkwinkel in Jette.

De Strijkwinkel van Jette dreigt te moeten sluiten. De schulden van de deelsectie van het Plaatselijk Werkgelegenheids Agentschap rijzen de pan uit. Als de directie geen overnemer vindt, verliezen acht mensen hun baan.

De problemen zijn volgens een ABBV-vakbondsafgevaardigde begonnen toen de vorige directeur wegens ziekte moest stoppen. Onder leiding van de nieuwe directrice verhuisde de Strijkwinkel naar een nieuwe locatie, maar niet voordat het gebouw aan een grondige renovatie werd onderworpen. Voor die renovatie was volgens de vakbondsafgevaardigde eigenlijk geen geld.

In maart kregen de werknemers te horen dat er een verlies van 70.000 euro was gemaakt. Dat laat ook de financiele analyse die BRUZZ kon bekijken zien. Ook in het jaar 2016 was er een verlies van 45.140 euro.

In maart zou directrice Melissa Barbé nog hebben beloofd dat er geen banen verloren zouden gaan. Afgelopen woensdag lagen de kaarten anders geschud. In een mail aan haar werknemers, die BRUZZ kon inzien, meldt Barbé dat ze op zoek is naar iemand om de Strijkwinkel over te nemen.

Indien ze geen overnemer vindt, zullen in de week van 7 oktober de ontslagverklaringen voor de betrokken werknemers worden verstuurd, die een week later op straat worden gezet.

Dinsdag komen vakbond en directie opnieuw samen voor overleg. Melissa Barbé was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

strijkwinkel jette
© Google
| De Strijkwinkel, aan de Leon Theodorstraat 202.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?