Smet overweegt alternatief voor fietsstraat

© brusselnieuws.be
12/12/2014

Het proefproject met fietsstraten in Brussel levert niet de verwachte resultaten op. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) vrijdag gezegd in het Brussels parlement. Hij sluit niet uit om een ander concept uit te werken.

Smet werd over het proefproject aan de tand gevoeld naar aanleiding van een ongeval met een fietser op de fietsstraat aan de Louizalaan. Daar werd een fietser met opzet door een taxi aangereden toen die per se wou inhalen. Het parket verklaarde later dat de chauffeur niet vervolgd zou worden. Het parket haalde een gebrek aan onderzoekscapaciteit aan als reden.

Smet zei dat hij een onderhoud zal hebben met de procureur over dat geval van verkeersagressie.

Anderzijds trok hij het nutvan de fietsstraat ook in twijfel. Smet wil hetconcept van de fietsstraat evalueren met staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) om na te gaan of er geen beter concept kan uitgewerkt worden.

Het project met fietsstraten was een initiatief van Smets' voorganger Bruno De Lille (Groen). Die richtte in 2013 een dergelijke straat in op een ventweg van de Louizalaan. In een fietsstraat hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer. Het concept bestaat al in Duitsland en Nederland. Ook in Gent wordt het, met meer succes, toegepast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni