reyersviaduct 8 c Ivan Put

Smet: ‘Reyersviaduct voor de zomer slopen’

© brusselnieuws.be
04/09/2014

Brussels minister voor Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) wil vaart maken met de afbraak van het Reyersviaduct. Tegen mei 2015 moet de constructie verdwijnen. Over een dik jaar moet de tijdelijke heraanleg een feit zijn.

De Brusselse regering besliste vanochtend om het Reyersviaduct in Schaarbeek te slopen. De kosten voor die operatie worden op 21 miljoen euro geschat.

De bevoegde minister wil nu geen gras laten groeien over de beslissing. Tegen mei 2015 moet het viaduct gesloopt zijn, zegt hij aan tvbrussel. De voorlopige heraanleg is gepland voor november 2015. Er komen dan twee rijstroken in elke richting.

Wanneer de definitieve heraanleg zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Die kwestie wordt immers gekoppeld aan de aanleg van een tram- en autotunnel onder het Meiserplein over enkele jaren.

De sloop van het viaduct zou overigens geen extra verkeersdruk veroorzaken. “Reyers heeft een capaciteit van 3.000 voertuigen per uur, maar die wordt bijlange niet gebruikt”, zegt Smet. “De echte flessenhals is het Meiserplein en dat pakken we aan met tunnels.”

Wijk in twee gesneden'
“Vandaag is het een fysieke barrière die de wijk letterlijk in twee deelt", zegt de minister nog. "De kwaliteit van de openbare ruimte is bepalend voor de leefbaarheid van een stad. De auto heeft zijn plaats in de stad, maar fietsen, ontspannen en spelen verdienen die ook."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni