Sociale huurders verliezen inspraak door conflicten

EDB
© BRUZZ
20/03/2019

Sociale huurders met een woning van de huisvestingsmaatschappij Brusselse Woning verliezen hun inspraak bij die maatschappij. Hun vertegenwoordigers, die verenigd waren in een 'Cocolo' of Adviesraad van Huurders (ARHUU), werden geschorst na een reeks interne conflicten. “Ze hadden allen een andere visie en geraakten er niet meer uit.”

De beslissing werd genomen door de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), die toezicht houdt op de plaatselijke woningmaatschappijen.

Daarmee verliezen alle mensen die een sociale woning huren bij de Brusselse Woning, met 3.515 woningen de grootste sociale woningmaatschappij van Brussel-Stad, hun inspraak. Het orgaan vertegenwoordigt immers de huurders bij de woningmaatschappij wanneer het gaat over kwesties als renovatie, gemeenschappelijke voorzieningen, speelterreinen of het organiseren van feestelijke evenementen.

“De vertegenwoordigers van de sociale huurders kwamen niet meer overeen. Zelfs na verschillende pogingen tot onderhandelen werd geen oplossing bereikt,” vertelt Yves Lemmens van de BGHM aan BRUZZ. “Dus werd besloten de organisatie op te heffen. De Brusselse Woning informeert nu zelf de huurders.”

Verkiezingen

Volgens de Brusselse Federatie van de Huisvestingsvereniging (BFHV), die de verschillende adviesraden ondersteunt bij hun organisatie, betreuren de vertegenwoordigers de beslissing en willen ze bewijzen dat ze wel kunnen samenwerken.

“Maar voorlopig zijn de conflicten – die niet rond een specifiek thema draaiden – nog niet opgelost en blijft de schorsing gelden tot in maart 2021. Dan worden er nieuwe verkiezingen voor de adviesraden gehouden,” klinkt het daar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Brusselse Woning , Logement Bruxellois , ARHUU , Adviesraad van Huurders , BGHM , brusselse gewestelijke huisvestingsmaatschappij , Cocolo , Conseil Consultatif des Locataires , Yves Lemmens , Brusselse Federatie van de Huisvestingsvereniging , BFUH , conflict

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni