Souvenirwinkel MIVB is schot in de roos

© MIVB
| De MIVB toverde oude ontwaardingsapparaten om tot design sleutelkastjes. De aanvraag is vandaag zo groot dat er een wachtlijst geopend moest worden.

De shoplijn van de MIVB draait op volle toeren. Sinds de lancering in 2016 zijn al meer dan 3.000 artikelen de deur uit. Het zijn vooral de meer exclusieve producten zoals de omgevormde ontwaardingsapparaten die het goed doen. “Wij werken veel met gerecycleerde materialen en dat is vandaag erg in trek”, zegt An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB.

Je kan het zo gek niet bedenken of de MIVB verkoopt het in haar souvenirwinkel. Zo zijn er naast de klassieke mokken bijvoorbeeld ook busvormige USB-sticks en kinderzitjes met lijnnummers te verkrijgen. Maar de pronkstukken blijven de MIVB-versies van het bekende gezelschapsspel Monopoly en de ontwaardingstoestellen die een tweede leven krijgen als sleutelkastjes.

Weer sleutelkastjes in de zomer

Al meer dan 3.000 artikelen zijn er sinds de oprichting van de webwinkel verkocht. “Een echte verklaring voor het succes hebben we niet”, zegt An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB. “Wij werken veel met gerecycleerde materialen en dat is vandaag erg in trek.”

Het gaat zelfs zo hard dat er een wachtlijst is geopend, bericht de krant La Capitale. In totaal staan daar al zo’n 1.000 mensen op die vol ongeduld uitkijken naar de dag waarop de sleutelkastjes of Monopoly’s weer beschikbaar zijn. "Begin april moet de stock van het gezelschapsspel weer aangevuld zijn, maar voor de sleutelkastjes is het wachten tot de zomer."

Tegen die tijd wil de MIVB haar assortiment nog verder uitbreiden. “Er zitten een aantal projecten in de pijplijn, maar daar ga ik nu nog niets over verklappen”, aldus Van Hamme nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?