Spoorarbeider aangereden door trein in Ruisbroek en overleden

© Kevin Van den Panhuyzen
| Arbeiders van Infrabel op de sporen (archiefbeeld).

Rond 6 uur zaterdag is ter hoogte van Ruisbroek een spoorarbeider aangereden door de trein Schaarbeek-'s Gravenbrakel. De man, die werkte voor een onderaannemer in dienst van Infrabel, is overleden. Dat heeft spoorwegnetbeheerder Infrabel bekendgemaakt. Momenteel is het treinverkeer onderbroken tussen Vorst-Zuid en Halle. Ook het hogesnelheidsverkeer richting Frankrijk ligt voorlopig stil.

Het ongeluk gebeurde in het kader van geplande moderniseringswerken aan de seininrichting in opdracht van de infrastructuurbeheerder. Op die locatie liggen twee spoorlijnen (L96 en L96N). Voor deze werf is de spoorlijn 96 buiten dienst. Het andere spoor (L96N) was in dienst en daar reden wel treinen. Voor deze werken is een procedure van kracht die zegt dat niemand het spoor in dienst mag oversteken. De man had net gedaan met werken en moest via de afgesproken werftoegang het spoor buiten dienst verlaten. Hoe het ongeluk dan toch precies is kunnen gebeuren, wordt nu onderzocht.

Infrabel organiseert psychosociale begeleiding voor de collega's van het slachtoffer en werkt daarnaast actief mee aan het onderzoek om te begrijpen hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?