Sporen van Abdeslam in doorzocht huis in Molenbeek

© Federale Politie

In een huis in de Delaunoystraat in Molenbeek zouden sporen aangetroffen zijn van Salah Abdeslam. De speciale eenheden van de federale politie voerden er drie dagen na de aanslagen in Parijs een huiszoeking uit.

Dat zegt de Franstalige openbare omroep RTBF. Het federaal parket zelf geeft geen commentaar.

Volgens de RTBF waren de speurders zo goed als zeker dat Abdeslam aanwezig was in het huis voor de speciale eenheden er arriveerden.

Kompanen zouden van de drukte van de komende en vertrekkende voertuigen geprofiteerd hebben om Abdeslam te verbergen. Dat gebeurde in een auto of in een meubelstuk tijdens een geveinsde verhuizing.

De Franstalige openbare omroep baseert zich voor die informatie op bronnen dicht bij het onderzoek. Ook volgens de krant De Standaard is het een piste waar ernstig rekening mee gehouden wordt in het onderzoek.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?