Vanaf woensdag werden de inschrijvingen voor de sportkampen van de VGC tijdens de zomervakantie geopend. Opnieuw gingen de plaatsjes razendsnel de deur uit. “Wie nog een plek wil, wacht liever niet te lang meer.”

De 696 beschikbare plaatsen voor de VGC-sportkampen tijdens de zomervakantie zijn altijd al gegeerd geweest, maar in coronatijden vliegen de beschikbare plaatsjes blijkbaar nog wat sneller de deur uit. “We denken dat nu meer mensen bang zijn dat ze niet op vakantie kunnen gaan,” klinkt het bij de VGC-sportdienst.

Vanaf woensdag 17 uur konden mensen hun kinderen van minimaal 4 en maximaal 14 jaar oud inschrijven voor de VGC-sportkampen in Brussel, Koekelberg, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde. “We kiezen voor 17 uur om ook mensen die werken de kans te geven tijdig in te schrijven. Inschrijven kan zowel online als ter plekke.”

Nog niet alle plaatsen zijn uitverkocht, maar het aantal nog beschikbare plekken is beperkt. “Wie nog wil meedoen, wacht liever niet te lang meer,” klinkt het. “Ook als alles volzet is, wordt het aangeraden om op de wachtlijst in te tekenen. Vaak vinden er immers nog annuleringen plaats.”

Naast de sportkampen zullen deze zomer ook opnieuw speelpleinen worden georganiseerd. De inschrijvingen daarvoor worden geopend op 8 mei vanaf 9 uur. Ook dit jaar lanceert de VGC bovendien een oproep voor ideeën rond een ‘staycation’. “Organisaties en Brusselse inwoners kunnen middelen krijgen om een idee uit te werken voor deze zomer. Zo willen we het bestaande aanbod uitbreiden.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni