Stad Brussel en ULB brengen ziekenhuizen samen in één groep

Het Sint-Pieter ziekenhuis in de Marollen.

De Stad Brussel en de ULB hebben een akkoord bereikt om hun ziekenhuizen onder te brengen in één groep. Tegen begin volgend jaar moet dit project concreter worden.

Dat schrijft Le Soir. De Stad Brussel en de ULB gaan hun ziekenhuizen onderbengen in een nieuwe structuur. Die heeft als voorlopige naam 'Groot Brussels Universitair Ziekenhuis.' Over de nieuwe structuur bestaat zowel in academische als in politieke kringen een akkoord. Er wordt verwacht dat de structuur een concretere invulling krijgt tegen begin volgend jaar.

Het idee voor een nieuwe structuur dateert van 2005, toen het Bordetinstituut een nieuw centrum voor kankerbestrijding wilde oprichten met het Erasmusziekenhuis. Daar was een akkoord voor, maar drie andere Brusselse ziekenhuizen wilden mee op de kar springen.

Het doel van de nieuwe ziekenhuisstructuur is drieledig: de kwaliteit van de zorg verbeteren, de ontwikkeling van onderwijs, en onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?