Stad Brussel laat haar zomerconcerten aan de Congreskolom wel doorgaan

© BRUZZ

Terwijl de Zuidfoor maandag geannuleerd werd, maakt de stad Brussel dinsdag bekend dat haar concerten binnen het zomerfestival "Hello Summer" wel blijven doorgaan. Elk weekend van de maand augustus vinden er voor max. 200 personen concerten plaats op de esplanade van het Rijksadministratief Centrum aan de Congreskolom.

De activiteiten van Hello Summer begonnen begin juli in de Vaux Hall van het Warandepark, waar elk weekend van donderdag tot en met zondag al concerten en activiteiten plaatsvinden, en breiden zich nu verder uit doorheen de stad. Aan de Congreskolom gaat de stad Brussel de samenwerking aan met culturele spelers die zich getroffen zien door de coronacrisis.

Van 6 tot 30 augustus, van donderdag tot en met zondag, vinden er elke week verschillende concerten plaats. De plaatsen zijn beperkt tot 200 en dus is reserveren aangewezen.

"We werken samen met de operatoren van de sector zoals festivals en collectieven van de alternatieve, stads- en night life scene. Artiesten uit de culturele sector die zwaar getroffen wordt door de gezondheidscrisis zullen zich eindelijk weer kunnen uitleven op het podium, weliswaar voor een beperkt publiek, en met een focus op Belgische en Brusselse namen", zegt Delphine Houba, de Brusselse schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen aan Belga.

De gezondheidsmaatregelen zullen strikt nageleefd worden en dus is een mondmasker dragen verplicht voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?