Stad Brussel opent energieloket in nieuw administratief gebouw

Brucity
© B2Ai architects en bureau Bruno Albert Architectes & Associés/ Serge Brison
© B2Ai architects en bureau Bruno Albert Architectes & Associés/ Serge Brison

Stad Brussel gaat samen met het OCMW vanaf 31 januari een energieloket openen in Brucity, het nieuwe administratief centrum. Geen overbodige luxe, want "in 2022 registreerde het OCMW 2.203 aanvragen voor energiehulp, een verdubbeling ten opzichte van 2021."

Twee middagen per week, op dinsdag en donderdag, opent het nieuwe energieloket in Brucity om vragen van bezorgde Brusselaars te beantwoorden, zo laat het stadsbestuur vandaag weten in een persbericht.

Het energieloket is bedoeld voor mensen die hun water-, gas- of elektriciteitsrekening niet meer kunnen betalen, hun jaarlijkse afrekening niet begrijpen, van energieleverancier willen veranderen, tips willen om minder te verbruiken of zich afvragen of ze recht hebben op het sociaal tarief.

Het OCMW springt bij door hen te helpen bij het opstellen van een evenwichtig budget of door hen financiële steun te bieden indien nodig.

Vraag voor energiehulp verdubbeld

"In 2022 registreerde het OCMW 2.203 aanvragen voor energiehulp, een verdubbeling ten opzichte van 2021. De stad en het OCMW versterken hun gezamenlijke inspanningen door de kanalen voor toegang tot de beschikbare hulp te vermenigvuldigen, steeds met de gedachte dat de openbare dienst naar de burger gaat waar hij zich bevindt", stellen burgemeester Philippe Close, OCMW-voorzitter Khalid Zian en schepen van Burgerlijke Stand Ahmed El Ktibi.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?