Stakingacties gevangenissen blijven, overleg gaat maandag voort

De vakbonden van de cipiers hebben donderdagvoormiddag opnieuw overlegd met minister van Justitie Koen Geens. De minimale dienstverlening die de minister wil invoeren, kwam nog niet aan bod. Het overleg gaat maandag voort en de stakingsacties blijven, zo werd na afloop bij de vakbonden vernomen.

De bonden gaan uit van lange onderhandelingen, dus een oplossing werd niet meteen verwacht. Volgens Filip Dudal van ACV Openbare Diensten verliep het overleg donderdag constructief, maar kwamen de moeilijke hoofdstukken nog niet aan bod. "De vakbonden hebben opmerkingen gemaakt, maar de heikele punten moeten nog aan bod komen. Maandag gaan we verder vergaderen."

"Er is nog niets te melden", zegt Gino Hoppe van ACOD. Volgens ACV kwamen items als opleiding of de oprichting van een beleidsraad aan bod. "Pas vanaf maandag komen de zwaardere brokken, zoals de minimale dienstverlening, aan bod", voegt Hoppe toe.

Sinds vorige dinsdag staken de cipiers tegen de ontwerptekst voor een minimale dienstverlening bij stakingen in de gevangenissen. Die tekst kondigde minister Geens midden juni aan. Woensdag stapten de bonden over op alternerende acties per gewest, waarbij vrijdag Brussel aan de beurt is. In het weekend is geen staking voorzien. Maandag wordt hervat met een staking in Wallonië; dinsdag is Vlaanderen aan de beurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?