Stedenbouwkundige vergunningsaanvragen digitaal opvolgen nu mogelijk in 17 gemeenten

© Belga
24/11/2023

De 'MyPermit'-app is na een pilootproject nu beschikbaar in 17 van de 19 Brusselse gemeenten. De stad Brussel is een van de gemeenten die toegang hebben gekregen tot de applicatie. Dat meldt schepen van Stedenbouw Anaïs Maes (Vooruit.brussels).

De applicatie stelt burgers en bedrijven in staat stedenbouwkundige vergunningsaanvragen digitaal in te dienen en verder op te volgen. Uit de cijfers van het pilootproject in zes Brusselse gemeenten, dat van start ging in juni, blijkt dat meer dan driekwart van de gewestelijke aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning via de applicatie werden ingediend. Voor de gemeentelijke aanvragen gaat het om een kwart.

Vanaf 21 november 2023 zijn ook elf andere gemeenten, waaronder de stad Brussel, toegetreden tot het MyPermit-platform. Volgens de stad "markeert dit een verdere stap in de optimalisatie van administratieve processen." Papieren aanvragen blijven natuurlijk mogelijk.

Het digitale loket maakt het eenvoudiger om aanvragen in te dienen en op te volgen. Het is ook makkelijker om informatie tussen de aanvrager en architect te delen. "Alle Brusselaars met bouwplannen kunnen nu ook via MyPermit digitaal een vergunning aanvragen", zegt schepen Maes trots. "Het bespaart de aanvrager een papierberg en het contact met de betrokken diensten wordt geoptimaliseerd. Een nieuwe stap in de richting van de stroomlijning van de dienstverlening naar de Brusselaars toe."

Schepen van Smart City en Administratieve Vereenvoudiging, Fabian Maingain (DéFI), is tevreden over de virtuele stap voorwaarts. "Met MyPermit krijgen burgers en economische spelers een nieuw dienstverleningskanaal voor hun stedenbouwkundige procedures, om ze efficiënter en eenvoudiger te maken. Dit initiatief ligt in de lijn van het beleid om de werking van onze administratie te digitaliseren, dat sinds het begin van deze legislatuur wordt gevoerd."

De gemeenten Sint-Pieters-Woluwe en Elsene schreven zich nog niet in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , MyPermit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni