Stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen kan voortaan in alle Brusselse gemeenten

© Belga
19/03/2024

Met de aansluiting van Elsene en Sint-Pieters-Woluwe op het portaal MyPermit kan een stedenbouwkundige vergunning nu in alle Brusselse gemeenten digitaal ingediend worden. Dat kondigt staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Persoons (Vooruit.brussels) dinsdag aan.

"Elk jaar worden in het Brussels gewest meer dan 7.500 aanvragen voor stedenbouwkundige vergunningen ingediend. MyPermit is een alternatief voor het vroegere volledig papieren systeem en brengt de stedenbouw in Brussel voor alle aanvragers, zowel particulieren als overheidsinstanties, volledig naar het digitale tijdperk", zegt Persoons.

"Het merendeel van de gewestelijke aanvragen, meer dan 80 procent, wordt nu zelfs elektronisch ingediend bij urban.brussels, terwijl ook al 50 procent van de gemeentelijke aanvragen via MyPermit verlopen".

Het was haar voorganger Pascal Smet die het elektronische loket MyPermit in november 2020 lanceerde. In juni 2023 werd het platform ook toegankelijk voor gemeentelijke vergunningsaanvragen voor de 6 pilootgemeenten en in november sloten 11 andere gemeenten zich aan bij de tweede golf.

Nu Elsene en Sint-Pieters-Woluwe zich ook hebben ingeschreven op het platform, is de cirkel rond. De optie van het indienen op papier blijft behouden om de toegankelijkheid voor alle burgers te garanderen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni