Steunprogramma cultuurhuizen: focus op openluchtconcerten

© Yannick Sas

De Stad Brussel heeft een waaier aan steunmaatregelen klaar om haar cultuurhuizen een duwtje in de rug te geven. Zo zal er 150.000 euro vrijgemaakt worden voor creatieve projecten en komt er een ambitieus programma voor de zomer. ‘Openluchtconcerten zijn een optie.’

Eerst en vooral wordt er netjes 150.000 euro verdeeld onder 22 cultuurhuizen. Denk maar aan de Bozar, de KVS en CC Bruegel. Daarnaast zullen er rondetafelgesprekken met professionelen uit de cultuursector worden georganiseerd om de synergie tussen de huizen te stimuleren.

“Dan hebben we het bijvoorbeeld over het ter beschikking stellen van materiaal,” vertelt Schepen van Cultuur Delphine Houba (PS). “De KVS doet dit al, en verscheidene cultuurhuizen hebben ons al aangegeven hier warm voor te lopen. Samen staan de cultuurhuizen sterk.”

Subsidies

Daarnaast blijft de Stad Brussel ook subsidies toestaan voor evenementen die gepland waren tussen midden maart en 31 augustus om hun voortbestaan te garanderen. Cultuurhuizen die onder de onmiddellijke verantwoordelijkheid van de Stad Brussel vallen (musea, theaters en culturele centra) mogen het geheel van hun werkingssubsidies behouden.

Openluchtconcerten

Het opvallendste aspect van het steunprogramma is misschien wel het opzetten van een ‘ambitieus’ cultuurprogramma tijdens de zomer. “Dat moet natuurlijk binnen het vastomlijnde kader van de Nationale Veiligheidsraad,” vervolgt Houba. “Maar in de mate van het mogelijke zal er gefocust worden op concerten en evenementen in open lucht.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?