Aantal steunmaatregelen voor werknemers en zwaar getroffen sectoren verlengd

© Belga
08/01/2021

De federale regering verlengt een aantal steunmaatregelen in het kader van corona voor werknemers en zwaar getroffen sectoren. Dat heeft het kernkabinet vrijdagochtend beslist. Het gaat onder meer over de bevriezing van de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen tot eind februari.

Sinds maart zijn een aantal federale steunmaatregelen van kracht om werknemers en bedrijven zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Een aantal van die maatregelen liep af, en wordt nu verlengd, meldt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne.

Concreet gaat het onder meer om de verdere bevriezing van de degressiviteit van de werkloosheidsuitkering en van de neutralisering van de periode van inschakelingsuitkeringen tot 28 februari. Daar is een budget van 136 miljoen euro voor voorzien. Ook het dubbel overbruggingsrecht voor direct getroffen zelfstandigen wordt verlengd tot eind volgende maand. Daar is 216 miljoen euro voor voorzien.

Tot slot is beslist om bedrijven in moeilijkheden niet te sanctioneren als ze hun sociale bijdragen in het eerste en tweede trimester van 2021 niet betalen. Ook de mogelijkheid om een terugbetalingsplan aan te gaan wordt verlengd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , coronacrisis steunmaatregelen , steunmaatregelen , steunmaatregelen coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni